dilluns, 27 de juny del 2011

EL PASSAT 22 DE JUNY VA FER 60 ANYS DE LA FUNDACIÓ DEL COL•LEGI

 

 



APUNTS PER A LA HISTÒRIA

El Decreto 17 desembre 1948 (Mº Trabajo. B.O. 17 enero 1949) crea els Col·legis dels Agents de la Propietat Immobiliària, considerant a aquests agents com existents des de dates anteriors. A partir d’aquí es van anar creant els Col·legis provincials.

El Consejo General dels Col·legis Oficials d’Agents de la Propietat Immobiliària va escollir com a patrona a Santa Teresa de Jesús.



“Reproducció del primer contracte de compra-venda
realitzat per Santa Teresa de Jesús, (1515-1582),
patrona dels Agents de la Propietat Immobiliària



ELS INICIS DEL NOSTRE COL·LEGI

El Col·legi Oficial d’Agents de la Propietat Immobiliària de Girona, es va fundar el dia 22 de juny de 1951 per un grup de 22 persones que eren els antics Corredors de Finques. El primer president va ser el Sr. Vicenç Cànovas i Delclós i el secretari el Sr. Pere Plana i Reixach. La seu inicial va ser a la Cambra de la Propietat Urbana de Girona passant més tard a la Gestoria Cànovas. A l’any 1975 la Junta de Govern va decidir comprar l’actual seu del C/ Francesc Eiximenis, 18.

Al llarg de 60 anys, (1951-2011) han sigut presidents del Col·legi :

Vicenç Cànovas i Delclós de Girona, (1951-1974).
Joan Paulí i Costa de Girona, (1974-1978).
Narcís Codina i Surós de Girona, (1978-1979).
Josep M. Plana i Pascual de Girona, (1979-1986).
Josep Lumbreras i Mercader de Palamós, (juny-desembre de 1986).
Lluís Torrent i Suñé de Torroella de Montgrí, (1986-1998.)
Jordi Pardo i Gràcia de Sant Feliu de Guíxols, (1998-2003).
Marta Madrenas i Mir de Girona, (2003-2010).
I l’actual president, Ramon Corominas i Llach, de Girona.


La 1a. dona en col·legiar-se va ser l’Isabel Juncà i Puig de Platja d’Aro el 7/12/1957 i la segona la Mercè Bonet i Roquet de Lloret de Mar  (membre vocal de la Junta de Govern (1986-1990). La immobiliària continua oberta per la seva filla i gendre.


Avui el col·legiat, home, més antic és en Joan Paulí i Costa de Girona que va  va ser president del Col·legi del 1974 al 1978.

La col·legiada, dona, més antiga és la Núria Olivé i Vidal, de la Immobiliària Olivé de Platja d’Aro.





LA SEU COL·LEGIAL



En la seva Fundació el Col·legi va estar ubicat en la seu de la Cambra de la Propietat Urbana de Girona, passant més endavant a la Gestoria Cànovas. A l’any 1975 es va adquirir l’entresòl del C/ Eiximenis, núm. 18 de Girona.



Inauguració seu col·legial, a l’octubre del 1977



Inauguració rehabilitació del Col·legi, a l’octubre de 2009
<샄ϡ>

dijous, 16 de juny del 2011

COMUNICAT DE PREMSA


 
Davant les manifestacions fetes en el dia d’ahir per la Sra. Pia Bosch, recollides al Diari de Girona de l’edició d’avui, dia 16 de juny, sobre la compatibilitat de la Sra. Marta Madrenas, com a futura tinent d’alcalde de l’Àrea de Promoció i Ocupació de l’Ajuntament de Girona, el Col·legi oficial d’Agents de la Propietat Immobiliària de Girona fa saber:

1. Que el “Col·legi d’Agents i Promotors Immobiliaris (API)”, tal com s’exposa en la notícia apareguda,  no existeix ni ha existit mai. El que existeix és el Col·legi Oficial d’Agents de la Propietat Immobiliaria de Girona. Una entitat de dret públic que aglutina a més de 500 professionals en les nostres comarques de Girona, i amb 60 anys d’història.

Per altra banda, hi ha una agrupació privada, el Gremi de Promotors i Constructors d’Edificis de Girona. Ambdues entitats són completament independents, tot i puntualment realitzen activitats i projectes comuns, conjuntament amb altres col·lectius i col·legis professionals de Girona.

2. Que la Sra. Marta Madrenas en l’actualitat no és la Presidenta del Col·legi ni ostenta cap càrrec en la Junta de Govern. La Sra. Madrenas va ocupar càrrecs de responsabilitat en la Junta de Govern de la nostra corporació durant els últims deu anys, desenvolupant i exercint el darrers 6 anys (fins el passat mes d’octubre) la responsabilitat de Presidenta. En aquest sentit el col·lectiu dels agents de la propietat immobiliària de Girona se sent agraït de la tasca duta a terme durant el seu mandat.

3. Que és simptomàtic que la persona que es postulava per exercir la màxima representació municipal de la nostra ciutat i que ha estat anys en l’equip de govern de l’Ajuntament manifesti aquest absolut desconeixement sobre actors importants en el teixit associatiu ciutadà com és la nostra corporació: el Col·legi Oficial d’Agents de la Propietat Immobiliària o el mateix Gremi de Promotors i Constructors d’Edificis de Girona.

4. Que no admetem en cap cas l’ombra de dubte que planteja la Sra. Pia Bosch sobre la honorabilitat de la nostra corporació, tot insinuant que d’una hipotètica, per bé que falsa, vinculació de membres del govern municipal amb aquest col·legi oficial se’n derivessin elements que aconsellessin incompatibilitats més enllà de les que foren estrictament legals.

Per tot això, preguem que es publiqui el present escrit en manifestació del nostre malestar i rebuig a la noticia apareguda en el seu mitjà en el dia d’avui.

Atentament,


Ramon Corominas
President COAPI Girona

Girona, 16 de juny de 2011


divendres, 10 de juny del 2011

Benvinguts i benvingudes


Aquest és el bloc del Col·legi Oficial d'Agents de la Propietat Immobiliària de Girona. Neix amb una doble pretensió. Per una part, té la voluntat de servir de nexe d'unió entre els diferents professionals que l'integrem per debatre temes d'interès comú i per construir, plegats, un esperit comú de col·lectiu professional. Per assolir aquest primer objectiu us demanem la vostra col·laboració, tant en forma d'aportacions al debat, tant en forma de comentaris a les diferents entrades, com en forma d'articles d'opinió, que podeu remetre al col·legi per a la seva publicació. A la vegada, tots aquells i aquelles de vosaltres que ja disposeu de bloc podeu posar-vos en contacte amb l’administració del bloc perquè tinguin presencia en aquest espai.

En aquest mateix sentit, aquest bloc serà complementari a la presencia de la nostra corporació en les distintes xarxes socials de les que ja forma part, tot ampliant noticies, aportant documents o informant més extensament sobre els serveis adreçats als col·legiats i col·legiades, actes, cursos de formació, etc...






Per altra banda, també pretén ser un instrument per incrementar la presència del col·legi davant la societat, com a eina publicitària i també, i principalment, per informar i assessorar als destinataris dels nostres serveis, a les persones consumidores, complint d'aquesta forma la funció pública que té encomanada per llei la nostra corporació. La de garantir els seus drets.


Gràcies per haver arribat fins aquí i reiterar-vos el caràcter d'eina col·lectiva d'aquest bloc, on esperem comptar amb la participació de tothom. 

XXII Estudi de preus de mercat




Novament acudim puntuals a la cita, i per vint-i-dosena vegada consecutiva (el primer estudi es va fer el segon semestre del 2000) tal i com estava previst, el Col·legi d’Agents de la Propietat Immobiliària i el Gremi de Promotors Constructors d’Edificis de Girona presentem un nou estudi de preus d’habitatges d’obra nova i de segona mà, a dotze ciutats de la nostra província. Pel que fa al lloguer d’habitatges, que des del divuitè estudi tenim la col·laboració del Col·legi d’Administradors de Finques de Girona, com sempre estudiem les tipologies de 2, 3 i 4 habitacions en dotze poblacions.

El treball manté els paràmetres establerts inicialment, que són els que signifiquen i diferencien l’estudi d’altres estadístiques o dades conegudes, a excepció de la superfície dels pisos d’obra nova que a partir del catorzè estudi varem considerar convenient agafar els de 55 a 75 m2 útils, ja que s’ajusta més a la tipologia ofertada actualment:

Els ponents han exposat vàries conclusions bàsiques derivades l’estudi. Pricipalment, han destacat l’ambient de confusió generalitzada, tant a nivell econòmic, amb uns mercats sotmesos a continues especulacions, com polític, accentuada per les eleccions municipals i autonòmiques que s’han celebrat aquesta primavera.


Quant al nostre sector, a aquesta incertesa s’hi afegeix, a judici dels autors, una falta de criteris per afrontar una política de realisme que pugui superar la especulació que de les dades, tant referents a magnituds d’unitats per vendre com d’oscil·lació de preus, fan els mitjans. Tot això, unit als imminents canvis legislatius que es preparen, fa més necessària que mai una política basada estrictament en el realisme, única via per superar amb èxit la crisi que tenalla el nostre sector.

Aquest és el compromís tant del nostre col·legi com de la resta de coautors de l’estudi que presentem en aquesta entrada.

Esperem els vostres comentaris.